O nama

OSA Računarski inženjering d.o.o. osnovana je 22. rujna 1989. godine kao jedno od prvih 100 privatnih poduzeća u bivšoj Jugoslaviji. Glavna djelatnost tvrtke OSA, od njenog osnivanja, je razvoj softverskih rješenja i implementacija profesionalnih grafičkih sustava za projektiranje i izradu tehničke dokumentacije. Skoro tri desetljeća iskustva u IT području osiguralo je tvrtki OSA lidersku poziciju kako na lokalnom tako i na tržištu Adriatik regije u sva tri proizvodna programa.

OSA je ovlašteni distributer i servis vodećih svjetskih kompanija u proizvodnji mašina za tisak i skeniranje Océ i Canon, kao i sustava za kuvertiranje švicarskog proizvođača Kern.

OSA razvija vlastito softversko rješenje za upravljanje dokumentima i poslovnim procesima UniDocs. Softver se već više od 10 godina komercijalno prodaje putem partnerske mreže na teritoriji Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije, Bugarske, Rumunjske i Kazahstana. UniDocs je namjenjen rješavanju problema upravljanja, arhiviranja i skladištenja elektronske dokumentacije bez obzira na tip i veličinu organizacije u kojoj se implementira, što ga čini konkurentnim kako na domaćem tako i na stranom tržištu.

Jedini smo distributer Autodesk softvera (softvera za 2D i 3D projektiranje u svim inženjerskim područjima) na teritoriju cijele Adriatik regije. Usljed proširenja distributivne mreže, sa Srbije na sve zemlje bivše Jugoslavije uključujući i Albaniju, 2011. godine osnovana je tvrtka kćer OSA Softver u Hrvatskoj.

OSA više od dva desetljeća surađuje sa Autodeskom, a danas kao Autodesk distributer pokriva teritorij Adriatik regije koju čine: Srbija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora i Albanija, sa mrežom od 30 ovlaštenih partnera i više od 50 Retail parnera.

Prodaju svih proizvoda, korisničku podršku, obuku, servisiranje i opskrbu potrošnim materijalom pruža mreža autoriziranih partnera.

Ukoliko želite postati jedan od njih kontaktirajte nas.


Misija tvrtke

Korisnicima naših proizvoda i usluga osiguravamo najbolje alate za upravljanje, kreiranje, razmjenu, arhiviranje i tisak svih vrsta tehničkih i poslovnih dokumenata.

Mi smo DPMC – Document Proccesing and Management Company.


Vizija tvrtke

OSA – Računarski inženjering će se pozicionirati kao jedna od 3 vodeće IT kompanije na lokalnom tržištu proširujući svoju partnersku mrežu preko Adriatik regijea na tržište EU.

Na tržištu Adriatik regije ćemo distribuirati Autodesk softver, najbolji CAD softver u području niskogradnje, visokogradnje, strojarstva i GIS-a. Jačati ćemo kompetenciju prodajne mreže uz istovremeno njegovanje kontakata sa krajnjim korisnicima.

OSA će biti prepoznata kao vodeći isporučitelj opreme za profesionalni digitalni tisak i lider u plasiranju novih tehnoloških pravaca osnovanih na kolor tisku i Ink Jet tehnologiji.

UniDocs kao strateški proizvod će postati vodeća DMS/WF platforma na lokalnom tržištu sa liderskom pozicijom u plasiranju novih tehnoloških rješenja, pomno prateći potrebe krajnjih korisnika i zahtjeve tržišta.


Vrijednosti tvrtke

Posao čine ljudi! Zaposleni su najveća vrijednost tvrtke i njen najdragocjeniji resurs. Zadovoljni i motivirani zaposleni će učiniti zadovoljnim korisnike naših proizvoda i usluga.
Tako će tvrtka sinergijski zadovoljavati interese kupaca, vlasnika kapitala, zaposlenih i društvene zajednice.

Izvrsnost usluge i prioritet zadovoljavanja potreba kupca nad profitom, zaštita interesa i podataka kupca, korektan i otvoren odnos koji se bazira na stručnom autoritetu su osnova našeg odnosa prema kupcima.

Sloboda izražavanja i konstruktivne i argumentirane kritike sa prijedlozima rješenja, inicijative u inovacijama koje će biti podržavane i nagrađivane, stalno obrazovanje i usavršavanje, snažan kolektivni duh, njegovanje veza sa obiteljima zaposlenih i motiviranje zaposlenih su osnovne vrijednosti koje će tvrtka njegovati u okviru svoje organizacijske kulture.